Dierenartsenkostenverzekering: KASSA

De dierenartsenkostenverzekering stond recent weer even in de spotlights in het tv programma “Kassa”. Uiteraard was dit niet omdat een verzekerde huisdiereigenaar zo tevreden was over de vergoedingen en werkwijze van betreffende verzekeraar.

Voor even terug kijken via uitzending gemist volgt hier de link: http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/grote-verschillen-tussen-dierenverzekeringen/speel/1/

Korte inhoud: Een verzekerd huisdier kwam na een intensieve behandeling van 6 weken in de kliniek van de Faculteit Diergeneeskunde alsnog te overlijden. De eigenaar van dit huisdier werd vervolgens overvallen door een wel zeer gepeperde rekening, waarvan ook nog eens ca 60 % niet werd vergoed door haar dierenartsenkostenverzekeraar.

Ondanks de uitgenodigde hoge heren van zowel de dierenartsenkostenverzekering als van de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde, die flink aan de tand werden gevoeld over respectievelijk de verzekeringsdekking en vergoeding,  en de tarieven in dierenartsenland; denken wij dat de Nederlandse tv-kijker cq huisdiereigenaar met gemengde gevoelens en een aantal vragen is blijven zitten:

Wat vergoedt zo’n verzekering nu eigenlijk wel?

Zijn er “slechte” verzekeringen?

Zijn dierenartsentarieven inmiddels zo gestegen dat een dierenartsenkostenverzekering  eigenlijk onmisbaar is?

Het antwoord op deze vragen past niet op 1 bladzijde. We kunnen u slechts aanraden om bij deze verzekeringen de kleine lettertjes extra aandachtig te lezen, en vooral te letten op eventuele uitsluitingen, eigen bijdrages ed. Uit eigen ervaring in onze praktijk blijken de twee bekendste dierenartsenkostenverzekeraars de meeste klachten te genereren en ook nog eens het duurst te zijn. Of dierenartsentarieven zo gestegen zijn dat een verzekering haast onmisbaar is menen we te moeten betwijfelen, maar wij verwijzen patienten voor specialistische behandeling ook niet door naar de faculteit diergeneeskunde in Utrecht, omdat de behandeling wat ons betreft prettiger en goedkoper kan bij de faculteit diergeneeskunde in Gent of Luik.

Er bestaat inmiddels een vergelijkingssite voor huisdierverzekeringen: http://www.verzekerjehuisdier.nl/vergelijk-huisdierenverzekering/

Op deze website kwamen we bij het vergelijken van de premies en dekkingen voor een verzonnen Argentijnse Dog van 4 jaar oud tot wel zeer verrassende conclusies.

Neem vooral zelf eens een kijkje en vergeet niet te letten op de looptijd waarvoor u tekent en eventuele opzegtermijnen.